ABC International Trade BV

Nassau Akoustisch Paneel SysteemGeluidsisolerende veerregels
Thermablok speciale thermische isolatieThermablok warmte isolatie
Nassau Akoustisch Paneel SysteemGeluidsisolerende Omkasting
Prijzen akoestische foamsPrijzen akoestische foams
Prijzen geluidsisolerende regelsPrijzen geluidsisolerende regels
Voorbeelden geluidsisolatie detailsVoorbeelden geluidsisolatie details
Geluidwerende deuren en roostersGeluiddempende roosters
Geluidwerende deuren en roostersGeluidsdempende Melamine Foam
Quiet StoneGeluidsafscherming koelmachines /daken
Quiet StoneSpeciale meetapparatuur voor lichthinder
Quiet StonePrecisie geluid meet instrumenten
Quiet StoneVersnellingsopnemers snelheidsopnemer

Geluidsisolatie met ACOUSTIFENCE HANGEND GELUIDSSCHERM

Het geluidscherm is een uniek met zware mineralen gevuld visco elastisch akoestisch  materiaal van 3 mm dik. Het Acoustifence® wordt gemaakt in de Verenigde Staten en, in tegenstelling tot schermen of struiken, is dit materiaal niet alleen uitermate geschikt voor het isoleren van direct geluid, maar heeft ook de neiging om het geluid te reduceren door intrinsieke absorptie. Dit treedt op als de flexibele zware massa van het Acoustiblok® materiaal werkelijk trilt vanwege het geluid en dit geluid dan omzet in een onhoorbaar deel middels transformatie in warmte. (P.S. bladlood werkt op dezelfde manier). Als men uitgaat van een ideaal geluidreducerende constructie welke zwaar, buigslap en luchtdicht is, is de flexibele  Acoustifence® het beste alternatief. Het materiaal heeft akoestische eigenschappen welke een certificering oplevert volgens STC (Sound Transmission Classification) klasse 28. Een geluidreductie van 28 dB betekent een afname met 85% voor het menselijk gehoor; dit is overigens afhankelijk van de omliggende objecten waar geluid door reflecteert over en om uw afscherming.
Zoals de toepassing binnenshuis van Acoustiblok® in gebruik en erkent is over de gehele wereld, en prijzen heeft gewonnen bij het British House of Commons, is het nieuwe Acoustifence® materiaal extreem sterk and ontwikkelt om toegepast te kunnen worden op alle soorten bouwlokaties, verkeerswegen + omgeving en zelfs  offshore olie platforms. Volledige blootstelling aan vuil, vet, olie, schimmel, etc. of zelfs het erover heen rijden van een zwaar voertuig is geen probleem voor Acoustifence®. Bestel direct on-line in onze webshop. Onder aan deze pagina staat de pfd test rapporten!

Hangend_geluidsscherm
Het Acoustifence® heeft zwart geanodiseerde koperen oogringen om de 15 cm aan de bovenzijde en enkele aan de onderzijde, welke zorgen voor het makkelijk ophangen of het vastmaken aan bijna alles. Sterke nylon draadknopen worden bijgeleverd bij het scherm. Roestvrije draadknopen zijn beschikbaar tegen meerkosten. Bouwprojecten met meerdere verdiepingen kunnen gemakkelijk omhelst worden door meerdere rollen Acoustifence waarbij deze bijvoorbeeld vastgemaakt worden aan een steiger om zodoende  meerdere verdiepingsvloeren af te schermen voor het geluid.
Om u te helpen met uw gedachten, stelt u zich uw geluidsbron voor als een lichtpunt in een geheel donkere omgeving. Het geluidscherm zal het directe licht naar u blokkeren (althans het meeste) maar door alle omliggende hogere objecten of bomen zullen zwakkere licht reflecties naar u geprojecteerd worden. Geluid overdracht werkt  praktisch  op dezelfde wijze; daarom hoe meer barrières tussen u en de bron, des te beter de geluidisolatie.
"Het tegengaan van geluid"  betekent een reductie van geluid daar niets compleet “geluiddicht” is. Daarom adviseren wij u om bij ons advies in te winnen ten behoeve van optimale geluidreducerende toepassingen. Heeft u akoestische metingen en advies nodig, dan kunnen we dit voor u verzorgen met onze klasse 1 gekalibreerde geluidmeetapparatuur in combinatie met de nieuwste akoestische voorspellings rekensoftware. Dit kan prijzig zijn, maar biedt wel de beste adviezen. Een grote stap voorwaarts van de Acoustifence® is onze All Weather Sound Panels® welke nog meer het geluid reduceren en absorberen (geen-reflectie) tevens bijna al het geluid welke op het Panel valt. Schroom niet om ons te benaderen over uw geluidprobleem.
De mate van geluidreductie is afhankelijk van de ophanging/installatie en de volgende aspecten:

  • Afdichting van de gaten/ringen in het scherm inclusief gaten/ringen aan de bodem.
  • Uw specifieke positie in relatie tot de posities van alle andere objecten welke reflectie kunnen veroorzaken over en/of om uw scherm (flankeergeluid).
  • De specifieke frequenties van het geluid, daar lage frequenties minder goed geïsoleerd worden dan hoge frequenties (massawet).
De wind zal ook enig effect hebben.

Zie ook wikipedia voor informatie. http://en.wikipedia.org/wiki/Acoustiblok

Zie ook speciale website of acoustiblok voor informatie. http://www.acoustibloknl.com

Downloads geluidwerende materialen
Toepassing van Acoustiblok in vloeren en plafonds
Testrapport_acoustiblok_1
Testrapport_acoustiblok_2
Testrapport_acoustiblok_4
Testrapport_acoustiblok_3
Toepassing van Acoustiblok geluidisolatie leiding
Acoustiblok toegepast in verschillende constructies: principe-schetsen
Toepassingen van Acoustiblok Sound Panels
Toepassing Acoustiblok tussen spouwmuren
Sound panels: samenstelling en akoestische eigenschappen
Material + soundpanels
Acoustiblok_info_pack
Therma_block_info_pack
Therma_blok_oil_spill_treatment
Acoutiblok_scherm_outdoor

Vragen?
Indien u vragen heeft over dit product kunt u deze stellen op info@abcgeluid.nl

 

 

Telefoon (+31) 0182-353385 | Fax (+31) 0182-354711 | Postbus 154 | 2800AD | Gouda |info@abcgeluid.nl