ABC International Trade BV

horeca isolatie projectenHoreca-isolatieprojecten
pasklare isolatie oplossingenPasklare oplossingen
innovatieve oplossingenInnovatieve oplossingen
pasklare isolatie oplossingenGeluidsisolatie

Geluidsisolatie Behang met Acoustiblok Wallcover

Acoustiblok brengt Acoustiblok-Wallcover op de markt; een vooruitstrevend geluidsisolatie materiaal dat een hoge geluidsreductie geeft zonder de rommel en de kosten van het verwijderen van bestaande waden. Acoustiblok-Wallcover kan geverfd worden, gestuct of voorzien worden van behang om het zo aan te passen aan elk interieur.

geluidsisolatie_behang
TAMPA, Florida, 22 augustus, 2011 – Het uit de NASA ontstane bedrijf Acoustiblok, Inc., een wereldleider in geluidsreductie oplossingen, heeft een nieuw geluidsisolatie product uitgebracht, Acoustiblok-Wallcover®, dat een effectieve geluidsisolatie geeft voor elke ruimte waarin stilte en privacy wenselijk is.
Acoustiblok-Wallcover is de eerste wetenschappelijk ontworpen geluidsisolatie die direct tegen bestaande wandoppervlakken aangebracht wordt. Het wordt gemakkelijk aangebracht met lijmspray of tegellijm, waardoor het perfect is om het bijvoorbeeld zelf in een weekend aan te brengen om zo een kamer tegen geluid te isoleren.
Al jaren in ontwikkeling, bevat Acoustiblok-Wallcover een uniek - ruimtevaart nanotechnology - laminaat die de akoestische doorbraak levert voor dit type toepassing. Significante geluidsisolatie moet niet alleen luchtgeluid reduceren, maar ook contactgeluidstransmissie (bijvoorbeeld trillingen via de muur) voorkomen. Acoustiblok-Wallcover pakt beide aan.
Voor bewoners van appartementen en geschakelde woningen kan Acoustiblok-Wallcover de geluidsisolatie leveren tussen aangrenzende woonunits, om de geluidsproblemen op te lossen die het leven met meerdere gezinnen naast elkaar met zich meebrengt.
Luide muziek, gesprekken van de buren en alledaagse leefgeluiden die van de ene naar de ander woning lekken kunnen permanent worden gestopt. Omdat het geluidsisolerend behang geschilderd, gestuct of behangen kan worden, zal niemand het verschil zien tussen een onbehandelde muur en een muur die behandeld is met Acoustiblok-Wallcover.

Binnen elke woning kan Acoustiblok-Wallcover stilte leveren in de studiekamer of kinderkamer terwijl de televisie of home-cinema in de aangrenzende kamer aan staat. Elke kamer in het huis kan een stilte kamer worden met Acoustiblok-Wallcover, dus piano spelen in de muziekkamer zal het lezen van en boek of het voeren van een rustig gesprek in de slaapkamer niet in de weg staan. Voor zakelijke en professionele instellingen die moeten voorzien in vergader- en ontmoetingsruimten, is Acoustiblok-Wallcover een perfecte oplossing waarmee voorkomen wordt dat gesprekken in aangrenzende vertrekken gehoord worden. Advocaten, artsen en wetshandhavingsdiensten moeten kunnen voorzien in gescheiden geluidsgeisoleerde ruimten om de vertrouwelijkheid van de cliënt te waarborgen en om gevoelige informatie die besproken wordt tijdens zakelijke bijeenkomsten te beschermen. Het is ook een prima oplossing om de geluidsisolatie van lichtscheidingswanden bij kantoren of spreekkamers te verbeteren waar niet met dikkere isolatie pakketten gewerkt kan worden.
Het flexibele materiaal van Acoustiblok-Wallcover is ongeveer 6,4 mm dik en is verkrijgbaar in stukken van 1,22 bij 2,44 meter of 1,22 bij 3,05 meter (4 bij 8 voet of 4 bij 10 voet). Omdat het 4,88 kg/m2 weegt is Acoustiblok-Wallcover redelijk zwaar en daarom zijn er 2 tot 3 mensen voor nodig om het aan te brengen. Een eenvoudig stanleymes is het enige dat nodig is om uitsneden te maken voor elektriciteitsaansluitingen en lichtschakelaars.

Recent uitgevoerde gecertificeerde laboratorium testen hebben uitgewezen dat het toevoegen van slechts één laag Acoustiblok-Wallcover aan slechts één zijde van een skeletbouwwand resulteert in een invoegverlies (STC) van 53 dB. Vergelijkbaar met een steensmuur.
“De ideale methode om geluidsniveaus te reduceren met een skeletbouwwand of andere lichte scheidingswanden is het aanbrengen van geluiddemping aan het regelwerk binnen in de wand. In de meeste gevallen is de wand echter al voltooid voordat de gebruiker zich bewust wordt van het lawaai.” Aldus Lahnie Johnson, voorzitter en president van Acoustiblok, Inc.
“Voor de ontwikkeling van Acoustiblok-Wallcover bestond er geen wetenschappelijk bewezen geluidsreducerende oplossing die direct tegen de bestaande wand aangebracht kon worden,” zegt Johnson.
“Het is duidelijk dat de toepassingen voor dit nieuwe product eindeloos zijn, en dat nu iedereen zijn geluidsproblemen kan op lossen zonder daarvoor aannemers in te huren of complete wanden te vervangen.”
Het Acoustiblok-Wallcover materiaal - dat gefabriceerd wordt in de U.S.A. van materialen uit de U.S.A. - heeft ook uitgebreide industriële en commerciële toepassingen. Voor meer informatie over Acoustiblok-Wallcover, of om een video demonstratie te zien over de isolatie eigenschappen van Acoustiblok bezoek de website (www.acoustiblok.com).

Heeft u vragen bel dan gerust met ons, wij staan u graag te woord.

Telefoon (+31) 0182-353385 of bestel direct in onze WEBSHOP.

geluidsisolatie-3mm-dik

uitvoering_geluidsisolatie

 

Telefoon (+31) 0182-353385 | Fax (+31) 0182-354711 | Postbus 154 | 2800AD | Gouda | info@abcgeluid.nl